Klemmentin upside-down kage

Original opskrift af Gaz Oakley

Ingredienser:

  • 6-8 klemmentiner

  • 5 gram Naturli’ Smørbar

  • 10 gram sukker

  • 300ml plantedrik

  • 100ml madolie

  • 1 tsk æbleeddike

  • 220 gram hvedemel

  • 200 gram sukker

  • 15 gram bagepulver

  • 10 gram vaniliesukker

  • lidt salt

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Find en 22 cm springform og put bagepapir i - hvis du har en tæt springform, kan du nøjes med at smørre den.
  3. Smør fedtstoffet rundt på bagepapiret.
  4. Fordel de 10 gram sukker jævnt på bagepapiret.
  5. Skræl klemmentinerne og skær dem over i halve og put dem i springformen, med den skårede side nedad. Fyld hullerne ud med halve klemmentin-både.
  6. Bland plantedrik, æbleeddike og madolie sammen.
  7. Bland alle de tørre ingredienser godt i en stor skål og hæld den våde blanding i og bland det.
  8. Når det er blandet, skal du hælde dejen i springformen. Bank lidt på siden af springformen, så eventuelle luftbobler kan blive erstattet af dej.
  9. Bag kagen i 25-35 minutter.
  10. Lad kagen køle af inden du spiser den. :smiley:
Næringsindhold per 100 gram:
Energi: 233 kcal
Kulhydrat: 36 g
Fedt: 9 g
Protein: 1.8 g

Last modified: Mon Sep 25 23:09:32 2023